Χέλμουτ Κώλ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Κάποιος ερώτησε νάμπον η Κύπρος.



Κάποιος ερώτησε νάμπον η Κύπρος.
Κύπρος εν ο τόπος που άμα πεις ότι είσαι πατριώτης σημαίνει ότι είσαι δεξιός, εθνικιστής τζιε ελληνόφρων.
Κύπρος εν ο τόπος που άμα πεις ότι είσαι Κυπραίος σημαίνει ότι είσαι αριστερός, κουμμουνιστής τζιε ανθέλληνας.
Κύπρος εν ο τόπος που σταματάς να κάμνεις όνειρα. Να θέλεις το παραπάνω, να θέλεις να ανακατώνεις το κόσμο να έβρεις το νέο να το προωθήσεις να το γνωρίσεις τζιε να μεν σε πιστέφκει κανένας. Τζιε μόλις το φέρει ξένος να το καταναλώνεις μονομιάς.
Αν δεννεν Μερσεντές τζιε Μπι Εμ ντάμπλουγιου έννεν καλό τζιε να το αντιμετωπίζεις με δυσπιστία.
Κύπρος εν ο τόπος που το άπιαστο σου όνειρο ένι να γινείς Αρχιεπίσκοπος, Βουλευτής, Πρόεδρος η Σιακόλας τζιε το χειροπιαστό ένι να γίνεις Δικηγόρος, Λογιστής, Δάσκαλος, Καθηγητής, Τραπεζικός, Κυβερνητικός.
Κύπρος εν ο τόπος που πάεις μάππα για να φκάλεις τα απωθημένα σου τζιε να νομίζεις ότι πάεις για να εκφράσεις ιδεολογιές.
Κύπρος εν τόπος που γοράζεις Μερσεντές τζιενούρκο για να πηέννεις στους γάμους τζιε να πέρνει η γενέκα σου τα κοπελλούθκια στο σκολείο.
Κύπρος εν ο τόπος που γοράζεις 30άρι αυτοκίνητο ψηλό για να μπορείς να πηένεις άνετα όπου θέλεις, ταξίθκια στα βουνά τζιε στες θάλασσες, ενώ η πιο μακρινή απόσταση εν μάξιμουμ 300 χιλιόμετρα.
Κύπρος εν ο τόπος που κατηγοράς του κυβερνητικούς τζιε τους τραπεζικούς για τους μισθούς τζιε τα ωράρια τζιε ότι εν άχρηστοι ενώ το όνειρο σου ένι να γίνεις κυβερνητικός ή τραπεζικός.
Κύπρος εν ο τόπος που πάντα ότι πεις εννοείς κάτι άλλο τζιε εξυπηρετάς το κόμμα σου.
Κύπρος εν ο τόπος που για να κρίνεις κάποιο πρέπει να αγνοά την ύπαρξη σου τζιε να μεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να σε εντοπίσει.
Κύπρος εν οι ξερότοποι τζιε οι ρότσοι που θέλουν γή και ύδωρ για να τους γοράσεις.
Κύπρος εν η νήσος των αγίων.
Κύπρος εν τα κόκκαλα τζιε οι κκελάες των αγίων που έρκουνται τζιε φέφκουν, για να διούμε ριάλλια να χτίζουντε εκκλησιές  τζιε να συγχωρούντε τα κρίματα μας, να προσέχει τα ριάλια μας, τα κοπελλούθκια μας τζιε να μας φέρνουν πιο κοντά στο Θεό.
Κύπρος εν η χώρα που η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα έννεν το γκούγκολ αλλά το φέησμπουκ.
Κύπρος εν η χώρα που μπορείς να είσαι Έλληνας,Ευρωπαίος τζιε Άραβας σε μια ταυτότητα τζιε να αρνείσε ή να περηφανέφκεσε για όποια που τες τρείς σου ταυτότητες θέλεις όποτε σε βολέφκει.
Κύπρος εν τόπος που έσιη 2 επίσημες γλώσσες (Ελληνικά τζιε Τούρτζιηκα) μια τρίτη που σου την μαθαίνουν με το ζόρι (Εγγλέζικα) τζιε μια τέταρτη που νιώθεις ενοχές που την μιλάς, δεν μπορείς να εκφραστείς γραπτώς τζιε χασκογελάς άμα τη θκιαβάζεις.
Κύπρος εν ο τόπος που μόλις ενταχθείς στη κοινωνία πρώτα τρώεις μια με το φκυάρι μες τα μούτρα για να κάτσει η πυρά σου τζιε ύστερα λάου λάου που χαμηλά να ενταχθείς.
Κύπρος εν ο τόπος που εντάσσεσαι κοινωνικά στη διαδικασία του φαγιού.
Κύπρος εν ο τόπος που μπορείς να είσαι αόρατος αν θέλεις να δείχνεις διαφορετικός.
Κύπρος εν ο τόπος που γίνετε αόρατος αν θέλεις να κάμεις κάτι διαφορετικό αλλά να μεν δείχνεις διαφορετικός.
Κύπρος εν η χώρα που μπορείς να κατοικείς,να τρώεις, να πίννεις, να κάθεσε τζιε να την κατηγοράς σε ένα μπλόγκ που θκιαβάζουν Κυπραίοι, να συμφωνείς τζιε να αλλήλοκατηγορείς τζιε να μεν θέλεις να φύεις.
Κύπρος εν τόπος που εγεννήθηκα, Κύπρος εν ο τόπος που εννά πεθάνω.
Σαν την Κύπρο ένεσιη.

22 σχόλια:

  1. πιστεύκω πως αν μου εδίνετουν η ευκαιρία να φύω που την Κύπρο, εν θα έρκουμουν ποττέ μου πίσω. εν ξέρω αν θα έχω την ευκαιρία να μάθω ποττέ αν θα το έκαμνα ή όι. που την άλλη, θέλω να θέλω μια διαφορετική Κύπρο, αλλά έτσι όπως εν κατασκευασμένη που την αρκή, χέσε μέσα :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννά έρκεσουν, εν θα έβρεις αλλού τόπο να μπορείς να έσιεις άποψη για τα πάντα τζιε να έσιεις τζιε βήμα να την πεις.
      Η κατασκεύη που την αρκή έγινε ετέλειωσε, εν συνέχεια το θέμα.

      Διαγραφή
  2. Mακάρι να ξερα τι να σου πω, που την μιαν έχει πολλά ωραία στην Κύπρο και που την άλλη και εγώ αν μου εδίνετουν η ευκαιρία να φύω που την Κύπρο θα έφευκα και εγώ και δεν θα ερχόμουν πίσω ποττέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζετε να πείς κάτι. Ωραία πάντα βρίσκεις του τόπου σου έστω τζιε αν εμεγάλωσες στο σιειρόττερο τόπο. Τζιε θα έρκεσουν πίσω. Ούλλοι επιστρέφουν πίσω.

      Διαγραφή
  3. Έχω στα ντράφτς ένα πολλά παρόμοιο ποστ, επίσης επ'ευκαιρεία του ποστ της Ουφ!. Ήμουν έτοιμη να σου κάμω σχόλιο με τζείνα που λαλείς στες τελευταίες σου προτάσεις.
    Που την άλλη, εγώ άμα με ρωτήσεις τούτο το πράμα, εν μπορώ να σκεφτώ τα αρνητικά μας. Χωρίς να σημαίνει ότι εν τα βλέπω, τζι εν ξέρω ότι υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο αισιοδοξία! πάντως θα ήταν ενδιαφέρον αν έγραφες παρόμοιο πόστ με πιο θετικό τόνο.

      Διαγραφή
  4. Ούλλα όμως τούτα τα αρνητικά έχουν μια κοινή συνισταμένη. Αφορούν ανθρώπινες συμπεριφορές.
    Ο τόπος εν υπέροχος.
    Οι άνθρωποι λίγο το έχουμε χάσει. Αντιθέτως με τις κυρίες, θα ήθελα να επιστρέψω μια μέρα, εν ο τόπος μου με τα καλά του τζιαι τα κακά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ανθρώπινες συμπεριφορές.
      Ο τόπος νομίζω ότι δεν είναι και τόσο υπέροχος.
      Όπως είπα τζιε πιο πάνω όλοι επιστρέφουν.

      Διαγραφή
  5. Όλα όσα είπες και ακόμα παραπάνω.
    Καλά τζιαι κακά.
    Μόστλι κακά (λόγω νοοτροπίας)
    Καλά λόγο φυσικής ομορφιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποτε είχα ένα εξαιρετικό καθηγητή που επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια πίσω και μας είχε πει μετά από κάποιους μήνες παραμονής εδώ- "Η Κύπρος είναι υπέροχη. Το μόνο πρόβλημα της είναι οι ανθρώποι της που τη χαλούν."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πλανεύτρα. Ελκύει σε πίσω τζιε μόλις εγκατασταθείς ταίζει σε σκλερό χαλούμι λύσσα που το άλας, τζιε σουβλάκια στεγνά.

      Διαγραφή
  7. Νομίζω εν λλίον ισοπεδωτικό τούτο που έγραψες. Αν η Κύπρος εν αποκλειστικά οι άνθρωποι της, ακόμα τζαι τότε σίουρα έννεν ούλλοι οι ίδιοι τζι έννεν ούλλοι τόσο χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι ισοπεδωτικό. Εν το στυλ της γραφής μου, εκπτώσεις μετά τες γιορτές.
      Δεν είναι αποκλειστικά οι άνθρωποι της, για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αρκετές από τις επικρατούσες απόψεις της κοινωνίας τζιε τούτες επροσπάθησα να γράψω.

      Διαγραφή
  8. Είσαι άδικος με την Κύπρο Χερρ Κωλ.

    Η Κύπρος εν ένας τόπος στον οποίο υπάρχουν αθρώποι που υπάρχουν παντού. Όμροφοι, άσιημοι, άπληστοι, ευγενικοί, καλοσυνατοι τζιαι φιλόξενοι, φτανόκαρτοι, όξινοι, κατζιασμένοι, φανατισμένοι, συντηρητικοί, πρωτοπόροι, δουλευταράδες, χαραμοφάηδες, ονειροπόλοι.

    Συμφωνώ με τον Ινβίκτους-φρεντ: γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι τζιε εγώ ένας που τούτους ούλλους που λαλείς.
      Που βλέπεις την αδικία?
      Η κοινωνία αυτή θέλει τον τόπο να προχωρήσει μπροστά αλλά βλέπει το κοντόφθαλμα, ερασιτεχνικά τζιε κομπλεξικά.
      Όποτε μπορώ προσπαθώ, όποτε δεν μπορώ απελπίζουμε, όποτε βαρκούμε παραπονιούμε.

      Διαγραφή
  9. Εγώ συμφωνώ μαζί σου...Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή